Bejelentkezés

Citromos vajas csirke
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves


Citromos vajas csirke
MucsiNikol
2025.3.1
Könnyű, 40-60 perc
285 kcal/fő
Alapanyagok
NaN dkg
Fokhagyma (általános)
NaN dl
Citromlé, friss (általános)
NaN dkg
Csirke felsőcomb (általános)
NaN dl
Víz, ivóvíz
NaN dkg
Vaj ( általános )
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.

Módosítsuk
0
+
-
Főre/adagra


A tápanyagtáblázat 1 főre/adagra vetítve jeleníti meg az értékeket!
Tápanyagtáblázat
KCAL
285
KJ
1189
SZÉNHIDRÁT
0.6
AMELYBŐL CUKROK
0.1
ZSÍR
13.9
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK
6
ROST
0
FEHÉRJE
37
0.2
Kategóriák
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves
Elkészítés


Elkészítése:

  • A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd hevítsük a vajnak felét egy serpenyőben és pár perc alatt pirítsuk meg a combok mindkét oldalát. Az előre pirított combokat vegyük ki egy tányérra, és tegyük félre.

  • A maradék vajat tegyük a serpenyőbe, és 1-2 percig pároljuk benne a fokhagymát(ne égessük meg). Ehhez adjuk hozzá a 2 dl. vizet, vagy  zöldséges alaplevet és a citromlevet.

  • Helyezzük a serpenyőbe a húsokat, és fedő alatt süssük meg. Tehetjük a sütőbe is, de fóliázzuk le, hogy az ízletes szaftos zamatok a husiban maradjanak.

Forrás