
Ez egy banner
Alapanyagok
NaN db
Tojás egész (általános) 1 db 52g
NaN ek. ( csapott )
Cukor kristály (általános)
NaN db
Vaníliás cukor (általános) 1 csomag
NaN ek. ( csapott )
liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
NaN ml
tejszínhab habtejszín 30% Oké! UHT
NaN g
mascarpone krémsajt Szarvasi
NaN ek. ( csapott )
Cukor por (általános)
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
A tápanyagtáblázat 1 főre/adagra vetítve jeleníti meg az értékeket!
Tápanyagtáblázat
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK
15

Ez egy banner
Elkészítés
A tésztához az egész tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd jó habosra a porcukorral és a vaníliával. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és szitáld a tojásos keverékhez. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd egy körülbelül 26 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába, és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe, azonnal vedd le a hőfokot, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. A sütőből kivéve hűtsd ki a tortalapot.
Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd habosra a fixálóval, keverd hozzá a mascarponét, és add hozzá a kétféle cukrot. A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen vágd két-három lapra, egyenletesen kend meg a krémmel, és rakj a rétegek közé epret. Tárold a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.
Forrás

Ez egy banner