
Ez egy banner
Alapanyagok
NaN db
Tojássárgája (általános) 1 db
NaN dkg
Gesztenyemassza, mirelit (általános)
NaN ek. ( csapott )
Tejföl /Magyar/ 20 %
NaN dkg
ERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
NaN dkg
élesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
NaN ml
rum aroma Max Aroma Kingston
NaN dkg
1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
NaN ek. ( csapott )
1:4 Édesítő Cukorhelyettesítő Paleok 1:4
NaN dkg
liszt csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék Zellei Tündi
NaN dkg
liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
NaN db
Citrom reszelt héja 1 db 10g
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
A tápanyagtáblázat 1 főre/adagra vetítve jeleníti meg az értékeket!
Tápanyagtáblázat
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK
6

Ez egy banner
Elkészítés
A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd felfuttajuk az élesztőt. Az élesztővel a langyos tejjel és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb állagot kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az édesítőkkel és a citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy akkor egy kis lisztkeveréket tehetünk hozzá vagy ha keménynek találjuk, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk. Fél vagy egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a gesztenye töltelékhez összekeverjük és kész. A tésztát pihentetés után 12 részre osztjuk és kis golyókat formálunk belőlük. Enyhén lisztezett felületen a kis golyókat kinyújtjuk ovális alakúra, a tölteléket hosszanti irányba ráhelyezzük és feltekerjük, majd enyhén átgörgetjük a tenyerünkkel, úgy hogy a végei elvékonyodjanak. Behajtjuk kifli formára úgy hogy az illesztések alulra kerüljenek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket és a tojássárgával megkenjük, és még 15 percet hideg helyen pihentetjük. Majd 180 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás

Ez egy banner