Bejelentkezés

Gluténmentes tortilla
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
tésztaétel
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves


Gluténmentes tortilla
Zellei Tündi
2025.3.1
Könnyű, 10-20 perc
146 kcal/fő
Ez egy banner
Ez egy banner
Alapanyagok
NaN ml
Olivaolaj (általános)
NaN tk. ( csapott )
Só, himalája (általános)
NaN tk. ( csapott )
Sütőpor (általános)
NaN ml
Víz, ivóvíz
NaN dkg
liszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Eredetileg a recept 5 főre / darabra szólt.

Módosítsuk
0
+
-
Főre/adagra


A tápanyagtáblázat 1 főre/adagra vetítve jeleníti meg az értékeket!
Tápanyagtáblázat
KCAL
146
KJ
617
SZÉNHIDRÁT
23.3
AMELYBŐL CUKROK
0.1
ZSÍR
2.7
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK
0.4
ROST
9.2
FEHÉRJE
2.5
1.2
Ez egy banner
Ez egy banner
Kategóriák
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
tésztaétel
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves
Elkészítés
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a sót a sütőport és elkeverjük. Jöhet a langyos víz és az olívaolaj. Először kanállal összekeverjük, majd kézzel pár perc alatt félkemény tésztát kapunk. 10-15 percet pihentetjük letakarva, majd 5 egyenlő részre osztjuk és kigombócozzuk. Folymatos lisztezés közben 2-3 mm vékony kör alakra kinyújtjuk. Forró száraz serpenyőben pár perc alatt készre sütjük mindkét oldalát. Picit felhólyagosodik a tészta a sütés során, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk feltekerni. Ha esetleg túl sült, akkor magában vagy mártogatóssal is elfogyaszthajuk. Ez a tortilla kiváló gyros vagy bármilyen mexicói étel elkészítéséhez.
Forrás
Ez egy banner
Ez egy banner