Bejelentkezés

Házi krémes egyszerűen
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
tésztaétel
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves


Házi krémes egyszerűen
Sajátrecept
2025.3.1
Közepes, 20-40 perc
4567 kcal/fő
Ez egy banner
Ez egy banner
Alapanyagok
NaN db
Tojás egész (általános) 1 db 52g
NaN dkg
Cukor kristály (általános)
NaN l
Tej /Magyar/ 2,8 %
NaN g
puding SPAR vaníliaízű pudingpor
NaN g
leveles tészta SPAR friss
Eredetileg a recept 1 főre / darabra szólt.

Módosítsuk
0
+
-
Főre/adagra


A tápanyagtáblázat 1 főre/adagra vetítve jeleníti meg az értékeket!
Tápanyagtáblázat
KCAL
4567
KJ
19072
SZÉNHIDRÁT
634.9
AMELYBŐL CUKROK
369.4
ZSÍR
173.6
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK
95.4
ROST
0
FEHÉRJE
91.4
5.7
Ez egy banner
Ez egy banner
Kategóriák
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
tésztaétel
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves
Elkészítés

Egyenként kinyújtjuk a leveles tésztát  sütőtepsink méretére, majd a tepsi hátára sütőpapírt terítünk, és ráhelyezzük az egyik lapot. Villával megszurkáljuk, és előmelegített (220 °c-os) sütőbe,  8-10 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.  A krémhez felverjük keményre a tojásfehérjéket pici sóval. Egy nagyobb lábasban a tojássárgákat elkeverjük 4 kanál cukorral, 4 kanál tejjel és a pudingporokkal. A többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, és felforrósítjuk, majd óvatosan apránként elkezdjük hozzákavarni a tojássárgás pudingporhoz. Fontos, hogy a forró tejet  apránként adjuk a tojásos masszához, és akkor önthetjük bátrabban a forró tejet ha látjuk, hogy nem fog összecsomósodni. Az egészet visszatesszük a tűzre, és állandó kavargatás mellett főzzük alacsony hőfokon amíg besűrűsödik. Amikor sűrű, két-három adagban hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot, és folyamatos kavarás mellett 1-2 percig a habbal is főzzük még. Majd hagyjuk kb. fél órát hűlni. Tálcára, vagy tepsibe helyezzük az egyik lapot. Ráöntjük a krémet (még melegen), és ráhelyezzük a második lapot. Egy picit rányomkodjuk teljes felületén, hogy a felső lap is mindenhol érintkezzen a krémmel. Hűtőbe tesszük, hogy szépen össze álljon, esetleg egy másik tepsivel, tálcával kicsit le is súlyozhatjuk, hogy teljesen össze álljon. Kockára vágva porcukrozva tálaljuk.


 

A tápanyag értékét 1 kockának láthatjátok, ha az adott mennyiséget 30 kockákra vágjátok. 

Forrás
Ez egy banner
Ez egy banner