Bejelentkezés

Sült tök
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
tésztaétel
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves


Sült tök
Gréta
2025.3.1
Könnyű, 60-90 perc
65 kcal/fő
Ez egy banner
Ez egy banner
Alapanyagok
NaN kg
Sütőtök (általános)
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.

Módosítsuk
0
+
-
Főre/adagra


A tápanyagtáblázat 1 főre/adagra vetítve jeleníti meg az értékeket!
Tápanyagtáblázat
KCAL
65
KJ
340
SZÉNHIDRÁT
16.3
AMELYBŐL CUKROK
6.9
ZSÍR
0.3
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK
0.1
ROST
1.3
FEHÉRJE
2.5
0
Ez egy banner
Ez egy banner
Kategóriák
Desszertek
Dia-wellness
Torták
Vacsora
Könnyű
Egyszerű
Gyors
Levesek
Főzelékek
Tészták
tésztaétel
Csirkéből
Pizza
Rupáner
Zellei Tündi
Muffin
Főételek
Szendvicsek
Aprósütemények
Befőttek
Bögrés
Ebéd
Édesek
Egytálételek
Előételek
Fagyik
Felfújtak
Halételek
Házias
Húsételek
Italok
Kelt tészták
Kenyerek
Köretek
Krémleves
Lekvárok
Olasz
Pizzák
Pogácsák
Pörköltek
Puding
Sajtos
Saláták
Savanyúságok
Sertéshúsból
Sósak
Sült étel
Sülthús
Sütemények
Szárnyasétel
Tokányok
Töltött
Ünnepi
Zöldségek
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Kevés szénhidrát
Alacsony CH
Keves kalória
Ketogén
Keto
Tojás
Túrós
Lowcarb
Leves
Elkészítés

Tököt sütni pont olyan egyszerű mint az 1x1. Én a magam részéről a hosszúkás amerikai sütőtököt részesítem előnyben, és így olyat szoktam venni. De valójában teljesen mindegy, hogy milyen típusú sütőtököt veszünk az elv ugyanaz. Ezt a hosszúkás sütőtököt kettévágom, a benne lévő magot kiszedem a magházból, majd sütőpapírra elhelyezem egy tepsiben. 180 °-on alufóliával lefedve sütöm kb. 1-1,5 h-ig, addig amíg megpuhul, ill amíg a magház belsejében levet nem enged. Ekkor leveszem róla az alufóliát, és kiskanállal elkenem a sütőtökön a levet, hogy szépen rá karamellizálódjon. Amikor az is fényesre rá sült, készen van és hidegen fogyasztható. Amennyiben valaki édesebben szereti, akkor akár kiskanál mézet is lehet kenni az utolsó fázisban rá, és az fog rá sülni, ettől még édesebb lesz.

Mi 4-en szoktuk enni, így most ennyi főre szamoltam a tápanyag értéket, de ez annyira kevés, hogy ha valaki egymagában megeszi az sem baj. 

Forrás
Ez egy banner
Ez egy banner